Sukan kudontaillat huhti-toukokuussa 2016

On Tiistai-ilta 19.4.2016. Iloinen joukko naisia kokoontuu Kylätalo Mietolaan mukanaan värikkäitä lankoja ja puikot. Tänään tehdään pitkästä aikaa sukkaa ja ilta on ensimmäinen kolmen kerran sarjasta. Joku tunnustaa ettei ole tehnyt sukkaa sitten kouluaikojen jälkeen. Marja-Leena on lupautunut meitä neuvomaan niissä kaikkein vaikeimmissa kohdissa eli kantapään teossa ja kärkikavennuksessa. Tiina edustaa konkareiden joukkoa ja sukkaa harvemmin kutoneita on sitten useampi eli illalle oli selkeä tilaus. Jaana tekee sukkansa kaksivärisenä. Iloisessa puheensorinassa varret edistyvät. Toiset ehtivät tehdä kantapäänkaistalettakin. Kahvit nautitaan ja seuraavalla kerralla siirrymme sitten ”siihen niin monelle haasteelliseen kohtaan” eli kantapään tekemiseen.

On taas tiistai-ilta ja 26.4.2016. Taas iloinen joukko naisia kokoontuu Kylätalo Mietolaan.  Illan aikana kuuluu iloisen puheensorinan väliin huuhdaduksia: iik,  ei,ei  ja silmuikoita putoilee puikoilta ja niitä nostetaan. Vähän joutuu purkamaankin tehtyä työtä ja lopulta kantapäitä ilmestyy jokaiseen melkein jokaiseen sukkaan. Iloisessa tunnelmassa tutustumme toisiimme ja juomme taas kahvia tai teetä. Kotiläksyä saamme tehtäväksi sukkaa niin pitkälle että olemme kärkikavennuksen kohdalla seuraavalla eli viimeisellä kerralla.

On kaunis, kesäinen ja oikeastaan helteinen Tiistai-ilta 3.5.2016. On viimeisen sukkakerran vuoro. Taas tunnelma on iloinen ja puheensorina täyttää tilan. Kärkikavennustyylejä on useita mutta illan aikana tehtiin kolmea erinlaista kavennusta. Ninan sukkaan päätimme sovituksien jälkeen tehdä kahta eri tyylin kavennusta. Aivan uskomattoman hienoja töitä saimme aikaiseksi  – olihan tämä ensimmäinen kerta moneen vuoteen. Joillekkin sukka oli ihan ensimmäinen itse tekemä!!. Hienoa Naiset !          ja lopuksi tunnustettakoon, että äidin tai tuttavan auvustuksella tehtiin kouluaikana se kantapää ja kärkikavennus.

Kuvassa osa saavutuksistamme:

sukkasovitus3 03052016 kylätalo

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s