Hallituksen kokous 27.10.16 klo 18

Kylätalo Mietola

1.Läsnäolijoiden toteaminen ja kokuksen avaaminen

Avatiin kokous klo 18:04. Sari Kantonen, Sari Salonen, Tuula Keskitalo, Anna Jalkanen ja Markus Ylis-Junttila

2.Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Todettiin kokous laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokouksesta ilmoitetu edeltävästi Vakka-Suomen sanomissa, sähköpostilla ja what´supissa.

3. Edellisen kokouksen pöytäkirjan läpikäynti ja hyväksyminen

Päätös: Hyväksyttiin edellisen kokouksen pöytäkirja.

4.Kyläillan toteutuksen suunnittelu ja tiedotus

Päätös 1.: Kyläiltaa varten muokataan oman näköinen jäsenliittymislomake, tiedosto pitää ensin muuttaa muokattavaan muotoon esim. word-tirdostoksi. Sari S. lupasi yrittää muokkausta työpaikan koneen kautta. Tuula hankkii piparit ja glögit (+mantelilastut ja rusinat) n. 20-50 henkilölle ja toimittaa Annalle ennen iltaa 23.11.Sari K. hakee mukit ja lusikat Kylätalolta. Anna tuo termoskannun ja kaatopannun. Markus hoitaa värilliset mainosilmoitukset, joita sijoitetaan ilmoitustaululle, Kyläkauppaan ja Tavastilan koululle ilmoitustaululle. Sisältöä kehitetään vielä yhdessä Eija Elorannan kanssa.

Päätös 2. Aiheita mm. Maununpolku, Mörrimetsät, lenkkipolut, joki, uintimahdollisuudet, kartanokierros, luontopolku, tutustumiskierrosten järjestäminen, viitoitus ja ohjeet kuntoon. Luontopolku mahdollisesti valittaisiin kärkihankkeeksi, pohjatöitä on jo tehty.  Sijoitus alustavasti Saaren kartanon ja Pyhen väliselle alueelle, maanomistajiin tarkoitus ottaa yhteys luonnonsuojeluyhdistyksen puolelta ennen kyläiltaan hankkeen toteutumismahdollisuuksien varmistamiseksi. Yhtenä tavoitteena nykyisen palvelutason ylläpitäminen ja kehittäminen. Kevyenliikenteen väylät ja hankkeiden ylläpito. Itselainauskirjaston käytön buustaus, jotta käyttö ei vähene. Liikuntapaikat ja puistot sekä kohteiden ylläpitäminen. Tavastilan Frisbee-golf radan pidentäminen, vanhempainyhdistys tehnyt alkuosan. Frisbee-golf -radat löytyvät netistä frisbeegolfradat.fi. Tällä hetkellä Tavastilan rata ei näy, koska on niin lyhyt. Rataa voisi jatkaa urheilukentälle ja jokirantaan. Tätä voisi kehittää yhteistyönä vanhempainyhdistyksen kanssa, olisi edullista toteuttaa. Saariston rengastien yhteyteen nostettavia asioita Pyheen Kylätori ja Kyläkauppa, mahdollisesti luontopolku jatkossa. Seuraavaan rengastietä koskevan videon yhteyteen nämä voisi yrittää ottaa mukaan. Kylätalon aktiivisen toiminnan tehostaminen, käyttöasteen pitäminen korkealla. Yksityiskäyttö ja yrityskäyttö olleet ilahduttavia. Vapaa-ajan aktiivista yhteistoimintaa kyläläisille, osallistumisia alueen tapahtumiin ja retkiin. Aloitetaan Kylätalon takapihan piknikit ensi kesänä. Tapahtumat: ylläpidetään vanhoja, uudistetaan tarvittaessa, osallistutaan uusien järjestämisiin. Pop-up toiminta pienessä mittakaavassa, taimien vaihtoa yms. Tiedotus, toiminta ja imago, paikallislehti, omat sivut, Kylätie tulossa entisen portaalin tilalle, Mietoinen kylänä ja Mynämäki kuntana. Kyläilta tarjoaa mahdollisuuden kaikille kyläläisille päästä vaikuttamaan näihin asioihin. Keskustelua kyläillassa näiden hankkeiden eteenpäin viemiseksi ja uusien ideoiden saamiseksi toivotaan aktiivisesti. Kaikista yhdistyksistä toivotaan osaanottoa yhteistyöhön isompien projektien toteuttamisessa.

5. Jääkiekkokaukalon kunnostustöiden yhteenveto

Päätös. Kentät saatiin kuntoon, lapiotyötä ja haravointiakin riitti kaivinkonetyön lisäksi (Sari S). Kentän pohja oli epätasaisessa kunnossa, osittain maa-ainesta myös jouduttiin poistamaan, reunoille oli kertynyt korkeammat kasat. Toimitetaan Tuulalle ote kokouspöytäkirjasta päätöksen osalta.

6. Kotisivujen muokkaus

Päätös: Anna esitteli uusia kotisivuja. Kylätaloa koskevat tiedustelut ohjataan kaikki Sari K:lle, lisätään yhteystietoihin Sarin sähköpostiosoite.Lisätään jäsenrekrytointilomake. Blogikirjoittajia tarvittaisiin lisää.

7. 100-vuotistukihakemus kuulumiset

Päätös: Tukihakemus meni läpi, joitakin summia muokattiin. 10.11. tulossa Kylien kokous asian tiimoilta. Omana osalistumisena  yli 65-vuotiaille kohdennettu some-koulutus, jonka vetäjäksi lupautunut Tiina Nuortimo. Voidaan toteuttaa esim kevättalvella maalis-huhtikuussa talvireihan jälkeen. Toimijoina osallistumme yhdistyksen voimin yhteisiin tapahtumiin loppiaistanssien ja kuusijuhlan yhteydessä.

8. Ruotsin kielikurssin toteutus

Päätös: Vapaamuotoinen keskustelutyyppinen ruotsinkielinen kurssi, Anne Lahtinen Ruotsissa asuneena tulee vetämään. Ajankohta 3.11.-1.12. torstaisin klo 18-19. teemoja hyvinvointi, terveys, puutarhanhoito, harrastukset, matkailu ym.

9. Muut esille tulevat asiat

Päätös: Uusi Kylätalon kyltti tilattiin varastetun tilalle. Talkootunnit pitää anoa vuoden vaihteeseen mennessä, mielellään marraskuun aikana niin maksu saataisiin tämän vuoden puolella. Teltta oli vuokralla yhden vuorokauden, kysellään 15 e vuokrahintaa vuokraajalta. Tilitetään ennen vuoden vaihdetta. Myös Kotiseutuyhdistyksen tilavuokra 10e 31.3.2016 Kylätalon kokustiloista vielä puuttuu. Joulujuhla/ pikkujoulut 25.11. tai 10.12.tai 16.12., Sari K tiedustelee ravintolaa.

10. Seuraavan kokouksen ajankohta ja kokouksen päättäminen

Seuraava kokous 11.1.2017 klo 18 Kylätalolla. Kokous päätettiin klo 19:46.

Anna Jalkanen, sihteeri                                Sari Kantonen, puheenjohtaja

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s