Hallituksen kokous 11.1.2017 klo 18

Pöytäkirja

Kylätalo Mietola

1.Läsnäolijoiden toteaminen ja kokouksen avaaminen

Kokous avattiin klo 18:13. Paikalla todettiin olevan Sari Kantonen, Sari Salonen, Tuula Keskitalo ja Anna Jalkanen

2.Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Todettiin kokous laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Ilmoitus kokouksesta mennyt aktiivijäsenille sähköpostitse ja ollut Vakka-Suomen sanomissa 5.1. ja 10.1.

3. Edellisen kokouksen pöytäkirjan läpikäynti ja hyväksyminen

Edellisen kokouksen pöytäkirja hyväksyttiin.

4.Kyläillassa ideoidun kyläsuunnitelman läpikäyminen

Päivitetty Kyläsuunnitelma  löytyy nyt Ravakan sivuilta http://www.ravakka.fi/files/537/Mietoisten_kylasuunnitelma_paivitetty_2017_2021.pdf. Laitetaan lyhyt kuvitettu versio kyläsuunnitelmasta omille nettisivuille  Ajankohtaista-sivun alle. Käytiin lyhyesti läpi Kyläillassa esiin tulleet ideat alueen kehittämisestä, mm. Tavastilan jokivarren polkujen kunnostaminen, telttailualueen kehittäminen Aarlahden rantasaunan yhteyteen.

5. Kyläkimara-hankkeen kuulumiset

Kyläkimara esiteltiin lyhyesti Kyläiltamissa 5.1. Mmamiessaeurantalolla. Julkaistaan oma tapahtumamme ”Nettiopastus + 65-vuotiaille” maaliskuussa myös omilla nettisivuilla mahdollisimman laajan näkyvyyden saavuttamiseksi. Ensimmäinen kerta 8.3. klo 18 ja seuraava 15.3. klo 18 Palokunnantalon yläkerrassa. Seuraavana tapahtumana huhtikuussa Nostalgia-tanssit Mynämäen lukion juhlasalissa. Toukokuussa kävelyretki Kivistönmäen alueelle ”Messumuistelot”.Kesäkuussa puupuiston istutustalkoot Huolin koululle. 10.6. Avoimet kylät päivänä keppijumpaa Jokisivulla. Heinäkuussa museojuna-ajelu työmatka-muistelujen parissa Mynämäen asemalta Turkuun jne..

6. Talviriehasta keskustelua

Nopealla aikataululla toteutetaan kun talvi ensin tulisi, perus puffetti kyläyhdistyksen omana osuutena, kuuma mehu ja pulla. Tapahtumaa ei järjestetä hiihtolomaviikolla. Toivotaan pakkasten saapumista jääkiekkokentän jäädyttämiseksi, mutta kunnan vedellä sitä ei voida tänä vuonna jäädyttää matalan pohjaveden vuoksi.

7.Tavastila -pipot

Sari K. ehdottaa n. 10 kpl Tavastila-pipojen hankkimista kannatuksen vuoksi Tavastilan Vanhempainyhdistykseltä. Päätös: hankitaan Kyläyhdistykselle 10 kpl mustavalkoisia Tavastila-pipoja edustuskäyttöön Kyläyhdistyksen varoin.

8. Kylätie on otettu käyttöön osoitteessa http://www.kylatie.fi. Mukavasti tapahtumia jo ilmaantunut tapahtumakalenteriin. Jatkossa käytetään tapahtumakalenteria aktiivisesti myös omien tapahtumiemme tiedottamisessa.

9. Muut esille tulevat asiat

Ruotsinkielen keskustelukerhoon osallistui syyskaudella n. 10 henkilöä, jatko-osaa jo toivottiin. Lisäksi toivottiin askartelukurssia.

Todettiin, että kentän jäädytysmahdollisuudet tänä vuonna näyttävät huonoilta, koska matalan pohjaveden takia ei jäädytys kunnan vedellä tule kyseeseen. Kyläyhdistys on valmis osallistumaan jäädyttäjän kustannuksiin omalta osaltaan. Vpk:n säiliöautolla ei saa kuljettaa jokivettä. Yksityisen säiliöllä voisi kuljettaa, mutta tarvitaan kunnon pumppu ja letku. Aarne Lehtonen Mynämäestä on luvannut säiliötankkinsa veden kuljetusta varten.

16.2. tulossa Kylien neuvottelukunnan kokous klo 18 Kylätalo Mietolassa, Sari S lupasi tulla auttamaan kahvituksessa. Tarjolle esim. karjalanpiirakkaa tai paikallista pullaa.

Käytiin läpi Petteri Huuskosen valtuustoaloitetta Mynämäen keskusta-alueen viihtyvyyden parantamiseksi. Torialuetta kehitetään, luontopolusta jokirantaan haaveillaan. Valaistukseen panostetaan. Ravakan rahoitusta on tiedossa hankkeelle.

Rakenna- ja sisustusmessut tulossa, Mynälife-hankkeen valokuvia käytetään esillepanossa hyväksi.

Tuula Keskitalo toi esille, että viime vuoden kirjanpidosta puuttuu edelleen viime kesän telttavuokra, asiaa on vuokraajalta tiedusteltu marraskuun kokouksen jälkeen. Jatkossa jos telttaa edes vuokrataan, maksu 10 e peritään teltan luovutuksen yhteydessä ja paperinen kuitti kirjoitetaan tällöin kirjanpitoa varten. Pyritään jatkossa käyttämään telttaa pääasiassa omissa tilaisuuksissa.

10. Seuraavan kokouksen ajankohta ja kokouksen päättäminen.

Seuraava kokous 29.3. klo 18 Kylätalo Mietolassa, (varapäivä 30.3. klo 18), jolloin valmistellaan vuosikokousta ja käydään läpi vuosikertomusluonnos, jonka Anna laatii etukäteen.Päätettiin kokous  klo 19:45.

Anna Jalkanen, sihteeri                                Sari Kantonen, puheenjohtaja

Mietoisten Kirkonseudun Kylät Ry

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s