Kyläilta 23.11. Palokunnan talolla

Mietoisten kyläiltaan saapui ilahduttavasti parikymmentä kylätoiminnan aktiivia ja eri yhdistysten edustajia. Havaitsimme tyytyväisinä, että iso osa aiemmista kyläsuunnitelman projekteista oli jo saatettu onnistuneeseen lopputulokseen ja osa on toteutumassa aivan lähitulevaisuudessa, mm. Tavastilan pyörätie ja Pyhen suojatie Kustavintien yli. Lintutornit vetävät jopa 10 000 kävijää vuosittain Mietoisten lahdelle, aluetta olisi ideaalista kehittää kävijöiden palvelujen parantamiseksi ja olemassa olevia lähipalveluja (Kyläkauppa, Thai-ravintola) voisi nostaa enemmän esille. Tässä olisi hyödyllistä luoda yhteistyötä myös paikallisten yrittäjien kanssa. Ideoimme projekteja tuleville vuosille, tavoitteena Mietoisten palvelujen säilyttäminen, asukkaiden viihtyvyyden parantaminen ja harrastusmahdollisuuksien ylläpitäminen ja kehittäminen.

Iltaa oli alustamassa Eija Eloranta V-S Kylistä. Tulevaisuutta visioitiin jokirannan kävelyreittien parantamisesta aina Mietoisten näkyvyyden ja houkuttelevuuden kohentamiseen osana Saariston renagastietä. Myös sekä telakan, että autotehtaan työllisyysnäkymät nähtiin positiivisina alueellisina ilmiöinä, jotka mahdollisesti tuovat uusia asukkaita myös Mietoisiin. Etujamme ovat sijainti Uudenkaupungin ja Turun välimaastossa ja hyvät lapsiperheiden lähipalvelut kuten koulut ja päivähoitopaikat. Unelmoitiinpa jopa lähijunayhteyden takaisin saamisesta Turku-Uusikaupunki välille. Kustavintien liikennemäärien todennäköisesti kasvaessa todettiin Pyhen ja Tavastilan välinen Kustavintietä seuraileva pyörätie myös ihanteelliseksi tavaksi yhdistää kylien toimintaa ja mahdollistaa mielyttävämpi reitti myös Saariston rengastien pyöräilijöille. Tarkempi ja yksityiskohtaisempi Kyläsuunnitelman päivitetty versio julkaistaan myöhemmin.

Kyläilta kuva 1.png

Eija Eloranta V-S Kylistä esitteli aluksi esimerkkejä kylätoiminnan saavutuksista muualta,  jonka jälkeen paneuduttiin Mietoisten omaan voimassa olevaan kyläsuunnitelmaan.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s